Mannen Pilates

 

Pilates is oorspronkelijk door een man ontwikkeld om o.a. militairen te revalideren. Tegenwoordig zijn het wel meer vrouwen dan mannen die pilates beoefenen. Maar dat wil niet zeggen dat Pilates geen sport voor mannen is. Bij AC Milaan is pilates bijvoorbeeld een standaard onderdeel van de training en in Amerika zijn er heel veel top sporters welke Pilates als onderdeel van hun training hebben. 

 

Waarom zien we dan toch minder mannen in de pilates lessen? Ik, Pilates Studio (mannen) trainer Wim, heb gemerkt dat mannen vaak graag een “no pain, no gain” ervaring willen hebben. Meteen voelen dat je kracht hebt gebruikt zoals bij fitness. Pilates werkt anders en dat is even wennen. Het zijn minder herhalingen en perfect uitgevoerde oefeningen. Na een les of 10 heb je het gevoel te pakken en dán merk je wat pilates doet. Maar ook onbekendheid is een factor en pilates wordt nog vaak verward met yoga en dat is het zeker niet.

 

Pilates is niet bedoeld om de grote bewegingsspieren te ontwikkelen zoals bij fitness, maar veel meer om sterke én soepele houdingsspieren te krijgen. Je gaat echt merken dat je dagelijkse lichaamshouding verbetert omdat er veel aandacht is voor je core (buik/rug) en schouders. Ik heb zelf jaren fitness gedaan en inmiddels ervaren dat pilates een veel betere totaal-training is. Daarnaast is Pilates nauwelijks leeftijd gebonden.

 

Bij De Pilates Studio hebben we een speciale mannen les en trainer Wim weet waar de specifieke mannen aandachtspunten zitten.

 

Voor mannen die echt aan hun lichaam willen werken is Pilates een topsport. Je houding verbetert, je traint je buik en rug, je pakt die stijfheid eindelijk eens aan, je schouders en nek komen los en je bent een uur lekker los van je dagelijkse drukte en kantoorstress, kortom….ik zie je graag voor een (proef) les.