Een Inspirerend Weekend bij de Pilates Clinic in Londen

Gepubliceerd op 11 juni 2024 om 15:57

Afgelopen weekend hebben Rosana en ik drie dagen intensief doorgebracht in Londen bij de Pilates Clinic, BASI UK. We namen deel aan een revalidatiecursus voor ziektes en aandoeningen die speciale aandacht vereisen. Het was niet alleen leerzaam, maar ook een bruisende bijeenkomst met deelnemers uit acht verschillende landen en alle leeftijdscategorieën. In totaal waren er 28 enthousiaste deelnemers, waaronder artsen en fysiotherapeuten, allemaal gecertificeerde pilatesinstructeurs (of bijna!) die verdieping zochten in het menselijk bewegingspatroon met beperkingen.

Wat ik zo ontzettend fijn vind, is dat er zoveel gepassioneerde mensen bestaan die samenkomen om verder te kijken en te denken over het menselijk lichaam en de uitdagingen bij bewegen. Hoewel een diagnose vaak gesteld wordt door een arts, fysiotherapeut of specialist, kunnen goed opgeleide en ervaren instructeurs al heel ver komen door simpelweg goed te luisteren naar hun cliënten en de juiste vragen te stellen. Dit benadrukt het belang van een holistische benadering in de zorg voor het menselijk lichaam.

Dankzij Samantha Wood (en Rael Isacowitz) werden we steeds wijzer. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en hun kennis is fascinerend. De energie die zij uitstralen is aanmoedigend en inspirerend, wat het leerproces alleen maar bevordert.

Het Unieke BASI-systeem

BASI is het programma dat deze cursus vertegenwoordigt en is uniek in de pilateswereld vanwege het uitgekiende blocksysteem. Dit systeem leidt je op een logische wijze door de verschillende bewegingspatronen van het lichaam en helpt bij het herstellen van de balans. Het blocksysteem biedt een gestructureerde en effectieve methode om bewegingsbeperkingen aan te pakken en verbetering te stimuleren.

Tel daarbij op mijn eigen ervaringen met de body-mind connectie en je opent een nieuwe wereld van mogelijkheden. Zelfs voor mensen die dachten nooit meer te kunnen sporten, is er altijd een weg naar beweging en herstel mogelijk. Het is inspirerend om te zien hoe pilates kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met verschillende aandoeningen.

Onze Passie voor Beweging en Herstel

Wij geloven sterk in de kracht van beweging en de impact die het kan hebben op iemands leven. Of je nu herstellende bent van een blessure, leeft met een chronische aandoening, of gewoon je bewegingspatroon wilt verbeteren, er zijn altijd mogelijkheden om vooruitgang te boeken. Ons doel is om iedereen te laten zien dat er hoop en kansen zijn, ongeacht de uitdagingen die ze tegenkomen.

Twijfel je of je lichaam klaar is voor training? Zoek ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die pilates biedt voor verbetering. Wij zijn er om je te begeleiden op je weg naar een gezonder en actiever leven.

Conclusie

Dit weekend in Londen was een onvergetelijke ervaring vol kennis, passie en nieuwe inzichten. We zijn dankbaar voor de kans om deel te nemen aan zo'n verrijkende cursus en kijken ernaar uit om de opgedane kennis en vaardigheden te delen met onze cliënten. Samen kunnen we werken aan een betere toekomst voor iedereen die uitdagingen ervaart in hun bewegingspatroon.

Neem contact met ons op en ontdek de kracht van pilates in je eigen leven. Je zult versteld staan van wat mogelijk is!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.