Wat is een Pilates Reformerles

Gepubliceerd op 11 juni 2024 om 12:53

Pilates op reformers apparaten wint in razend tempo aan populariteit. Kate Hudson, Tiger Woods, en Victoria’s Secret modellen als Romee Strijd zweren erbij. Ook bekende Nederlanders zijn fan. Doutzen Kroes, Kim van Kooten, Robin van Persie en Lieke van Lexmond pakken geregeld een pilates les mee op de reformer.

 

De naam reformer betekent letterlijk: re-formen, het lichaam opnieuw vormen. ‘Je doet specifieke oefeningen op een apparaat met een bewegend platform waarop je ligt, zit en staat in verschillende houdingen. Daarbij werk je met weerstand door de springs (de veren) die aan het platform zijn bevestigd. Die springs zijn eigenlijk de magie van de reformer, want daardoor leer je diepe connecties in je lijf voelen, ze helpen je je korte spieren te stretchen en je hele core sterker te maken en te stabiliseren. Je voelt je langer en lichter, je beweegt soepeler en je lijf voelt geweldig!

 

Voor wie is het geschikt?

Eigenlijk voor iedereen, maar het kost tijd en ervaring om de oefeningen goed te leren. Het meeste haal je uit je reformelessen als je het combineert met de matles of Privéles. Idealiter doe je eerst een 5-tal privélessen. Het is namelijk niet zo eenvoudig als je ziet op socialmedia, tenminste als je het veilig en goed wilt doen. De reformers geven geen steun maar jij bent de constante factor door de juiste spieren aan te spannen:

 

"een oefening performen is niet zo moeilijk en minder veilig dan een correcte uitvoer met de kernpricipes zoals het bedoeld is!" 

 

Reformer Pilates als privé les is perfect of snel en maximale resultaten te bereiken voor een sterk en flexibel lichaam. Daarnaast zijn reformers ideaal bij specifieke blessure (na) behandeling of revalidatie, wist je dat reformers oorspronkelijk zelfs voor dit doel ontwikkeld zijn?

Als groepsles is het helemaal "HOT" om het samen met vriendinnen te doen en in topvorm te komen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.